TERMENI SI CONDITII

Introducere

Navigarea pe acest Site, culegerea informațiilor și efectuarea unei Comenzi reprezintă acordul Cumpărătorului/Utilizatorului cu Termenii și Condițiile (acest document) afișate pe acest Site. Dacă oricare dintre clauzele de mai jos va fi gasită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
MEKAMAG – este denumirea comercială și marcă înregistrată a S.C. ALWAYSTHERE S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Brasov, Constantin D Gherea 76, județul Brasov, România, având număr de ordine în Registrul Comerțului J8/2654/2020, cod unic de înregistrare fiscală 43424603.
Site – domeniul www.MEKAMAG.COM  si subdomeniile acestuia.
Vânzător – MEKAMAG, SC ALWAYSTHERE SRL.
Cumpărător – persoană fizică sau persoană juridică care își face un cont în Site și efectuează o Comandă.
Comandă – Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului sau prin telefon ori fax, intenția sa de a achizitiona bunuri și servicii de pe Site.
Cont – secțiunea din Site (formată dintr-o adresă de e-mail, o parolă, numele/denumirea, datele și adresele de livrare și facturare, comenzile efectuate) care permite
Cumpărătorului transmiterea comenzilor.
Utilizator – orice persoană fizică sau juridică care navighează și culege informații de pe acest Site sau care se înregistrează pe acest Site prin finalizarea procesului de creare a contului, astfel, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din secțiunea Termeni și condiții.

2. Documente contractuale

Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site sau prin transmiterea unei Comenzi telefonice, prin email ori prin fax, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare -telefonic, online sau email- prin care Vânzatorul își derulează operațiunile comerciale.
Notificarea primită de către Cumpărător după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea comenzii. Această notificare se face fie electronic, printr-un email trimis automat de către site, fie telefonic.
Vânzatorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea bunurilor și/sau serviciilor din Comandă, pentru motive justificate. În acest caz, va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată.
Factura constituie contract de vânzare-cumpărare conform legislației în vigoare.
Contractul de vânzare-cumpărare se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul în care comanda este plătită integral și primită de Cumpărător.

3. Răspundere

Vanzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea bunurilor achiziționate.
Prin crearea unui Cont și/sau prin utilizarea Site-ului și/sau prin plasarea unei Comenzi, Utilizatorul/Cumpărătorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului. Ulterior creării Contului, utilizarea Site-ului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor Site-ului.
Termenii și Condițiile Site-ului pot fi modificați oricând de către MEKAMAG, aceștia fiind opozabili Cumpărătorilor și Utilizatorilor de la data afișării in Site. Acceptarea Termenilor și Condițiilor Site-ului se confirmă prin bifarea checkboxului corespunzător din Site la finalizarea Comenzii.
Informațiile furnizate prin acest Site și prin intermediul comunicărilor scrise ori verbale între Cumpărător și Vânzător, se obțin din surse considerate valabile și de încredere, sunt corecte şi complete în limita cunoștințelor noastre dar nu au caracter exhaustiv, exactitatea lor nu poate fi garantată. MEKAMAG nu-și asumă responsabilitatea pentru informațiile incomplete sau eventualele erori apărute în Site, dar se străduieşte în permanență să corecteze și să completeze informațiile prezentate. Informațiile folosite pentru descrierea bunurilor și/sau a serviciilor disponibile pe Site nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
În cazul în care anumite bunuri sau servicii sunt listate la preț eronat pe Site, MEKAMAG își rezervă dreptul de a modifica sau de a anula orice Comandă care conține astfel de bunuri/servicii. În cazul în care Comanda este plătită, MEKAMAG va returna suma în contul Cumpărătorului. MEKAMAG își rezervă dreptul de a corecta erorile de sistem sau prețuri afișate eronat, neintenționat. Din cauza fluctuațiilor specifice pieței, prețurile produselor pot fi modificate fără preaviz. Deși ne străduim pentru precizie în afișarea tuturor informațiilor de pe Site, descoperim uneori greșeli. În aceste cazuri rare, ne rezervăm cu respect dreptul de a anula o Comandă sau elimina un articol problematic din Comandă.
MEKAMAG nu va fi răspunzător pentru erori și inexactități tehnice apărute pe Site, erori dactilografice, documentație, ilustrații sau imagini eronate. Informațiile prezentate pe Site sunt actualizate periodic, îmbunătățiri și/sau modificări pot fi efectuate în orice moment.
În orice moment, MEKAMAG își rezervă dreptul, fără a notifica în prealabil Utilizatorul și Cumărătorul, de a modifica politicile, Termenii și Condițiile, de a corecta orice erori care apar în Site sau în cadrul comunicărilor electronice/verbale.

4. Limitări ale responsabilităților

MEKAMAG depune eforturi pentru a descrie produsele cât mai exact și explicit dar nu poate garanta acuratețea sau caracterul complet al informațiilor care sunt furnizate prin intermediul Site-ului, blogului, rețelelor sociale, a convorbirilor telefonice sau a corespondenței purtate prin e-mail. Cade în sarcina Cumpărătorului de a cerceta modul adecvat de utilizare și informațiile de siguranță pentru fiecare produs pe care intenționează să-l comande, inclusiv toate reglementările legislative în vigoare pentru utilizarea corectă și eventual vânzarea produselor achiziționate sau fabricate cu produsele achiziționate.
MEKAMAG este un furnizor de ingrediente cosmetice și produse complementare utilizate în îngrijirea pielii și produse dedicate ingrijirii sprancenelor si genelor.
Conținutul Site-ului, a materialelor publicate pe rețele sociale sau tipărite, conversațiile telefonice sau corespondența prin e-mail nu sunt destinate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală.
Persoanele fizice sau juridice care intenționează să comande bunuri de la MEKAMAG, trebuie să își exercite judecata lor independentă în determinarea oportunității achiziției acestora pentru un anumit scop sau utilizare. Utilizarea produselor nu presupune garanție explicită sau implicită, pentru a obține efecte sau rezultate dorite.
Cumpărătorul ar trebui să achiziționeze bunuri de la MEKAMAG înțelegând clar că acestea nu sunt destinate și nu ar trebui să fie folosite ca un substitut pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice afecțiune medicală sau boală. Informațiile despre produse și indicațiile privind utilizarea produselor sunt puse la dispoziție și publicate doar pentru scopuri educaționale, nu acoperă toate modalitățile de utilizare, toate măsurile de precauție, toate posibilele interacțiuni, incompatibilități sau efecte adverse. Aceste informații nu ar trebui să fie folosite ca un substitut pentru consultul medical și nu ar trebui cumpărate sau administrate pentru a trata afecțiuni medicale sau boli.
Cumpărătorul – persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, asociație familială sau orice altă persoană juridică – care utilizează bunurile achiziționate de la MEKAMAG pentru fabricarea unor produse cu scopul de a le valorifica prin vânzare, este singurul responsabil pentru respectarea tuturor legilor şi regulamentelor aplicabile de fabricație și comercializare. Ca în orice proces de producție, este recomandată fabricarea unor loturi mici pentru evaluare, analiză și testare, înainte de a porni fabricarea de loturi comerciale complete.
Prin achiziționarea și utilizarea bunurilor vândute de MEKAMAG, Cumpărătorul trebuie să se asigure că deține cunoștințele necesare despre condițiile de siguranță, depozitarea și utilizarea adecvată a acestora. Cumpărătorul este de acord să inspecteze cu atenție toate bunurile primite și să raporteze orice probleme în cel mai scurt timp. Cumpărătorul este de acord că nu va face Vânzătorul responsabil pentru orice probleme care apar de la depozitarea și utilizarea bunurilor achiziționate. Cumpărătorul își asumă responsabilitatea pentru produsele pe care le fabrică și/sau vinde, folosind bunurile și serviciile Vânzătorului.

5. Politica de prețuri

Cu scopul de a servi cumpărătorul, fie că este consumator, pasionat de cosmetica handmade,farmacie, salon de înfrumusețare,ne-am structurat prețurile astfel încât să întâmpinăm așteptările și necesarul fiecăruia.Politica de aprovizionare și buna relație cu furnizorii din întreaga lume ne ajută să oferim cele mai bune produse la prețuri corecte, competitive.Toate prețurile afișate în Site în varianta pe limba română sunt exprimate în lei (RON) și includ TVA. Prețurile nu includ taxele de transport.
Program de recompensare
Discount-urile, reducerile și promoțiile nu sunt neapărat cumulative. De regulă, se aplică reducerea cu valoarea cea mai mare. Toate promoțiile și reducerile de preț prezente în Site sunt valabile în limita stocului.
Vizitați secțiunea site-ului cu Promoții & oferte, unde se listează produsele cu prețuri reduse.

6. Comanda

Valoarea minimă a unei Comenzi este de 50 lei (fără taxa de transport) care s-a stabilit pentru a putea funcționa în mod eficient, fiind un pas necesar pentru a oferi cele mai bune prețuri posibile.
Produsele oferite spre vânzare pe Site sunt noi și sunt însoțite de documente în conformitate cu legislația în vigoare.
Comenzile pot fi efectuate telefonic, prin fax sau email, recomandăm însă efectuarea comenzilor online pe Site.Cumpărătorul trebuie să se asigure că a efectuat corect Comanda și a furnizat date complete, deoarece modificarea ulterioară se poate efectua doar în anumite condiții.
Pentru produsele lipsă din stoc nu se pot efectua comenzi și Vânzătorul nu poate garanta prețul de vânzare afișat pe Site. Disponibilitatea stocului este afișată în timp real pe Site și se poate modifica oricând pe parcursul efectuării unei comenzi.
Cumpărătorul este notificat în cazul în care un produs lipsește din Comandă. Dacă în termen de 2 zile lucrătoare Cumpărătorul nu dă un răspuns sau nu poate fi contactat telefonic, Comanda va fi expediată ca atare. Produsul lipsă va trebui comandat din nou, Vânzătorul nu îl va expedia ulterior în mod automat.
Cumpărătorul trebuie să verifice Comanda primită și să notifice Vânzătorul în termen de cel mult 3 zile în cazul în care a constatat diferențe sau erori. Notificările trimise după acest termen, nu vor fi luate în considerare.
MEKAMAG își rezervă dreptul de a-și selecta clienții/cumpărătorii. Pentru motive justificate, MEKAMAG își rezervă dreptul de a restricționa accesul Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi sau la unele din modalitățile de plată/livrare ori de a refuza onorarea unei comenzi, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau activității Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel MEKAMAG.
Modificarea unei comenzi
MEKAMAG lucrează cu un sistem automatizat de coletare și se procesează rapid, astfel, Comanda unui Cumpărător poate fi modificată la cerere în termen de cel mult 1 oră de la efectuarea comenzii în timpul programului de lucru sau oricând în afara programului de lucru, până la ora 8:00 din următoarea zi lucrătoare. Cumpărătorul poate transmite cererea de modificare a unei Comenzi prin telefon sau email.
în cazul în care o Comandă este este deja împachetată (status ”Colet pregătit”): pentru modificarea comenzii se va aplica o taxă de 10 lei, ce acoperă costurile de reambalare și refacturare;
în cazul în care o Comandă este în curs de expediere (status ”Expediat”): nu este posibilă modificarea unei comenzi care se află deja la curier sau la transportator;
orice adăugare de produse la o Comandă care a este deja împachetată sau expediată, va fi tratată exclusiv ca o comandă nouă, cu toate liniile directoare aplicabile, fără legătură cu comanda precedentă;
în cazul în care Cumpărătorul efectuează mai multe comenzi ce urmează a fi prelucrate în aceeași zi: Cumpărătorul trebuie să solicite expres cumularea acestor comenzi, în caz contrar, Vânzătorul va prelucra și expedia comenzile individual.
Renunțarea la comandă
  • în cazul în care comanda a fost plătită, fără a fi expediată: pentru anularea unei comenzi a cărei contravaloare a fost deja achitată, Vânzătorul va percepe o taxă de re-stocare de 10 lei, care se va scădea din suma care va fi returnată către Cumpărător;
  • în cazul în care comanda a fost plătită și expediată: o astfel de comandă nu se poate anula; dacă preluarea de către Cumpărător este refuzată, Vânzătorul va percepe o taxă de re-stocare de 10 lei și întregul cost al transportului de retur;
  • în cazul în care comanda nu a fost plătită dar a fost expediată: o astfel de comandă nu se poate anula; dacă ridicarea unui colet este refuzată, Cumpărătorul va suporta taxa de re-stocare de 10 lei precum și întregul cost al transportului de retur;
  • în cazul în care comanda nu a fost plătită și nici expediată: renunțarea se poate face telefonic sau prin email; nu se percepe nicio taxă.

7. Plată

Modalități de plată pentru comenzile din România
comanda în valoare de cel mult 500 lei poate fi plătită prin ramburs, transfer bancar sau online cu cardul
comanda cu valoare între 501-5000 lei poate fi plătită prin transfer bancar sau online cu cardul
comanda cu valoarea de peste 5000 lei poate fi plătită prin transfer bancar
Plata la termen este disponibilă pentru Cumpărătorul cu care Vânzătorul a încheiat un contract de colaborare, conform prevederilor contractuale.
Informații privind plata online cu cardul
Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele procesatorului de plăți. MEKAMAG nu solicită și nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul Cumpărătorului.
Site-ul MEKAMAG.com este certificat 3-D Secure de către VISA si MasterCard® prin Banca ING pentru tranzacții online cu cardul. Plata cu cardul se face în condiții de siguranță deplină.
Indiferent de valuta contului Cumpărătorului, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii Cumpărătorului. Pentru plățile online cu cardul, nu este perceput niciun comision.

8. Condiții de garanție

Aparatele electronice și alte Bunuri care beneficiază de garanție pe baza certificatului de garanție, care nu sunt conforme specificațiilor de pe Site în momentul efectuării Comenzii, sunt nefuncționale sau prezintă vicii de fabricație, se pot returna fără implicarea unor costuri suplimentare din partea Cumpărătorului, în urma unei notificări scrise în termen de 3 zile de la primirea lor, în care se va specifica natura lipsei de conformitate. Cumpărătorul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea acestuia cu unul conform. Dacă Vânzătorul nu poate înlocui produsul cu unul conform, va restitui contravaloarea acestuia.
Condițiile de garanție sunt în conformitate cu legislația în vigoare. Pentru Bunurile din Comandă care beneficiază de garanție în baza certificatelor de garanție emise de Vânzător și care se defectează în termenul de garanție este necesară returnarea produsului defect împreună cu copie de pe factură și certificatul de garanție. În cazul in care produsele ajung la Vânzător neînsoțite de aceste documente, soluționarea problemei de garanție nu este posibilă. Costul transportului produselor de la Cumpărător către Vânzător revine în sarcina Cumpărătorului iar de la Vânzător către Cumpărător revine Vânzătorului.
Nu fac obiectul garanției produsele care prezintă defecte fizice precum: lovituri, crăpături, ciobiri, componente/piese arse, etichete sau sigilii de garanție deteriorate, îndepărtate sau modificate, produsele utilizate în condiții neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzătoare, supunerea la variații mari de temperatură și presiune, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea produselor în condiții de umiditate, praf, noxe sau sub acțiunea directă a substanțelor chimice etc.), setări și instalări incorecte, surse defecte, pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul echipamentelor, intervenția mecanică asupra produselor.
Având în vedere prevederile O.U.G 195/2005 referitoare la protecția mediului consumatorii au obligația să nu elimine produsele ca deșeuri municipale nesortate și să le colecteze selectiv.

9. Copyright, drepturi de proprietate

Conținutul Site-ului, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, imagini statice și dinamice, text, materiale video și multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a MEKAMAG, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens, inclusiv prin licențe de utilizare sau publicare.
Utilizatorului și Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, transferul, utilizarea, reproducerea sau afișarea conținutului de pe Site, decât cu acordul scris expres al ALWAYSTHERE SRL.
Utilizatorului sau Cumpărătorului poate copia, utiliza sau transfera conținut de pe Site numai în scopuri personale sau scopuri non-comerciale.

10. Fraudă

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui Utilizator, de a modifica conținutul Site-ului sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează Site-ul www.MEKAMAG.COM și subdomeniile acestuia, va fi considerată tentativă de fraudare a sistemelor MEKAMAG și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

11. Litigii

Orice litigiu apărut între Utilizator/Cumpărător și MEKAMAG va fi rezolvată pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul Brasov, România.

12. Dispoziții finale

Ne rezervăm dreptul de a modifica și actualiza acest document și practicile noastre ori de câte ori considerăm că este necesar. În cazul în care utilizatorul nu își exprimă dezacordul asupra modificărilor, se va considera că acesta și-a exprimat tacit acordul asupra tuturor modificărilor prezentelor termeni și condiții.