POLITICA DE RETUR

Conform legislației în vigoare, retragerea din contract este aplicabilă doar consumatorului persoană fizică.
Consumatorul (cumpărătorul) are dreptul de a se retrage din contract, fără a fi nevoit să precizeze motivele și fără a suporta alte costuri decât cele de transport, în termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care intră Cumpărătorul sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de Cumpărător, în posesia fizică a produselor.

Pentru a-și exercita dreptul de retragere, Cumpărătorul trebuie să informeze Vânzătorul înainte de expirarea perioadei de retragere, cu privire la decizia Cumpărătorului de a se retrage din contract, utilizând o declarație neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau e-mail. În acest scop, se poate folosi și modelul de retragere alăturat:
Procedura RMA (Autorizaţie de Returnare a Produselor)

În calitate de consumator aveţi dreptul să renunţaţi la produsele cumpărate, fără a fi nevoit să justificaţi decizia de renunţare şi fără a suporta alte costuri decât cele prevazute in O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând de la ziua în care intraţi în posesia produsului.
Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Vânzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data preluării produselor returnate.

Conform legislaţiei in vigoare, renunţarea la cumpărare este aplicabilă doar clienţilor persoane fizice.
Pentru a facilita prelucrarea returului, vă rugăm să ataşaţi acest formular la produsele returnate, trimiţându-le la următoarea adresă: B-dul Garii nr.7 BRASOV,Romania– Meka Brows.

Produsele returnate trebuie să fie complete, nedesfăcute, nefolosite și returnate în ambalajul original.
Înainte de a ne returna produsele vă rugam să completaţi formularul de cerere RMA. Numărul de RMA poate fi obţinut completând formularul de cerere RMA, care poate fi descărcat de pe site-ul nostru sau care poate fi solicitat prin email ori prin rubrica de contact. Dacă nu aveţi posibilitatea de a completa formularul, acesta poate fi completat şi de un operator MEKAMAG, care vă va solicita datele prin telefon.
Vânzătorul va rambursa Cumpărătorului costul produselor, inclusiv costurile livrării în cazul în care se returnează întreaga comandă (retragere totală) și exclusiv costul livrării în cazul în care se returnează doar o parte din comandă (retragere parțială), nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care este informat cu privire la decizia Cumpărătorului de a se retrage din prezentul contract. Vânzătorul poate amâna rambursarea până la data la care primește înapoi produsele sau până la momentul la care a primit dovada de la Cumpărător că acesta a trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.
Suma va fi returnată după cum urmează:
  • pentru Comenzile achitate cu card online – prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;
  • pentru Comenzile achitate cu Op sau Ramburs- prin virament bancar în contul Cumpărătorului.
Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate, în ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care le-au însoțit, ambalate corespunzător pentru protecția pe durata transportului. Costurile returnării vor fi suportate de Cumpărător. Returnarea se va face prin aceeași metodă de transport prin care Cumpărătorului i s-au livrat produsele, sau prin altă metodă aleasă de comun acord. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc., și care nu pot fi repuse în vânzare.
Cumpărătorul trebuie să verifice Comanda primită și să notifice Vânzătorul în termen de cel mult 3 zile în cazul în care a constatat diferențe, erori sau neconformități. Notificările trimise după acest termen, nu vor fi luate în considerare.Orice returnare de produs necesită obținerea unui număr RMA, pe care Cumpărătorul trebuie să-l solicite Vânzătorului. Acest număr RMA trebuie trecut în mod clar pe exteriorul coletului/cutiei în care se returnează produsul. Fără acest marcaj, preluarea poate fi refuzată de către Vânzător.Se pot returna produse neconforme cu specificațiile de pe Site în momentul cumpărării, produse trimise greșit de către Vânzător sau la alt volum decât cel comandat de Cumpărător. Nu se pot returna produse folosite sau seturi incomplete.
Costul returnării este suportat de Vânzător.Nu se pot returna Produse cu termen de valabilitate mai mic de 6 (șase) luni, dar și acestea în situații specifice, stabilite de comun acord. De asemenea nu se pot returna Produse achiziționate în condiții speciale: pachete promoționale, discounturi legate de perioada de valabilitate scurtă, produse care se transportă și se depozitează în condiții speciale etc.
Pentru aceste Produse, Cumpărătorul este obligat să plătească integral și la termen prețul acestora.Produsele returnate din cauza unor probleme de calitate vor fi inspectate de Vânzător pe baza procedurilor interne. Dacă Vânzătorul nu constată probleme de calitate, rambursarea sau compensarea nu va fi acceptată.Înlocuirea produselor returnate sau rambursarea valorii acestora se va efectua în termen de 14 zile lucrătoare.
Toate reclamațiile referitoare la lipsuri din colet, neconformitate produse, erori de facturare, alte produse primite decât cele comandate, Cumpărătorul trebuie să le efectueze în termen de 3 zile de la primirea produselor. Reclamațiile primite după această perioadă, nu vor fi luate în considerare.
Pentru înregistrarea oricărei reclamații este necesar să se completeze formularul de reclamații FORMULAR Reclamaţii (doc)  care va fi trimis de Cumpărător prin email sau fax către Vânzător.
Dacă nu aveți posibilitatea să descărcați și să completați formularul de reclamații, puteţi să ne contactaţi telefonic iar un operator MEKAMAG va prelua datele comunicate de dvs. pentru a completa formularul.
De reținut:
  • anumite produse presupun condiții de păstrare specifice, astfel, reclamații ulterioare de calitate nu pot fi primite și compensate, având în vedere lipsa controlului nostru pentru condițiile de păstrare și manipulare;
  • unele produse prezintă în mod natural sedimente, aglomerări sau un miros mai puțin agreabil.